Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2016

З метою припинення незаконного користування лісовими насадженнями у Коростишівському районі органами прокуратури подано касаційну скаргу до Вищого господарського суду України

   Йдеться про те, що у лютому 2016 року обласною державною адміністрацією неправомірно передано у користування приватному підприємцю 6, 6 га лісу на території Старосілецького лісництва «ДП Коростишівський лісгосп АПК» обласного КП «Житомироблагроліс» терміном на 49 років із щорічною орендною платою 1 долар США за 1 га.
   Зокрема, землю лісового фонду надано з  порушенням Лісового та Земельного кодексів України, без дотримання законодавчо визначеної процедури передачі у довгострокове тимчасове користування лісів та без визначення у встановленому законом порядку плати за спеціальне використання лісових ресурсів.
   Діяльність органів прокуратури при захисті інтересів держави та громадян в судовому порядку ґрунтується на засадах принциповості та послідовності.
   Відтак, крапку у спорі щодо законності користування земельними лісовими ділянками у Коростишівському районі остаточно мають поставити суди касаційної інстанції.
   Нагадаємо, що цьогоріч касаційною інстанцією вже підтримано доводи прокуратури з аналогічного спору щодо незаконної передачі у користування лісових насаджень за мізерною та довільно встановленою ціною у  Коростенському районі. Позов прокуратури задоволений, договір визнано недійсним та зобов’язано відповідача повернути до комунального лісогосподарського підприємства майже 10 га лісу, за які він щороку сплачував «величезну» суму - 20 доларів США.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2528