Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2017

До прокуратури Житомирщини надійшло понад 70 запитів на інформацію

Прокуратурою Житомирської області, відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», забезпечується прозорість і відкритість відомства, що є важливим в умовах реформування органів прокуратури.
 
Одним із важливих шляхів доступу до публічної інформації в органах прокуратури є надання інформації на запити.
 
У першому півріччі 2017 року до органів прокуратури Житомирської області надійшло понад 70 запитів на публічну інформацію. Більше половини з них – 46 – надійшло до апарату прокуратури області. Аналіз статистичних даних засвідчив, що порівняно з аналогічним періодом 2016 року кількість інформаційних запитів зменшилася на 6 %, хоча по апарату – залишилася на рівні минулого року.
 
  Із тих, що надійшли, розглянуто 54 запити, у тому числі 32 – апаратом і 22 – місцевими прокуратурами, а 14 – скеровано за належністю іншим розпорядникам інформації.
 
Протягом 6 місяців поточного року найбільше запитів (12) розглянуто Житомирською місцевою прокуратурою. Новоград-Волинською місцевою прокуратурою розглянуто 5 запитів, Коростишівською місцевою – 3 і Бердичівською місцевою – 2. Коростенська місцева прокуратура поточного року запити не розглядала.
 
  За результатами розгляду запитів надано інформацію на 28 запитів, а на 24 – надано роз’яснення. Випадків відмови у наданні інформації не було.
 
  Найчастіше запитувалася інформація з питань досудового розслідування – 17; з кадрових питань – 10; представництва інтересів громадян і держави в суді – 1. З інших питань розглянуто 38 запитів.
 
  Із розглянутих апаратом прокуратури області найбільше запитів – 10 стосувалося кадрових питань, 5 –  питань досудового розслідування, 1 – питань представництва інтересів громадян і держави в суді. Окрім того, розглянуто 16 запитів з інших питань.
 
До органів прокуратури області найбільше запитів надійшло від громадян – 37, від громадських організацій – 19, від представників засобів масової інформації – 12.
 
Значна кількість запитів надійшла до апарату прокуратури області і місцевих прокуратур поштовим зв’язком – 40, а також електронною поштою – 25. Один запит на інформацію був поданий на особистому прийомі громадян.  У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.
 
Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.
 
Нагадаємо, що детальніша інформація про порядок та вимоги до  приймання запитів та надання інформації розміщена на офіційному веб-сайті прокуратури Житомирської області за посиланням: http://zhit.gp.gov.ua/ua/ghdoc.html?_m=publications&_t=rec&id=143396
                          

Автор: Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2031