Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2017

Прокуратура Житомирщини спільно із національною поліцією затримали із неправомірною вигодою 500 доларів США сільського голову

 
 
Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди одним із сільських голів Малинського району, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
 
У четвер, 7 вересня 2017 року, під час проведення слідчих дій, прокуратурою області спільно з Управлінням захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції України та Головним управлінням Нацполіції в області, у м. Малині затримано сільського голову під час одержання ним неправомірної вигоди.
 
Посадовець вимагав грошову винагороду в розмірі 500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання житомирянину у приватну власність земельної ділянки площею 0,25 га.
Неправомірну вигоду вилучено.
 
Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення чиновника від посади.  
 
 
Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області.
 
 
Довідково: санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1848