Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

На Житомирщині прокуратура довела в апеляційній інстанції незаконність надання в оренду значного масиву землі вартістю 66 млн грн

Апеляційну скаргу Житомирської обласної прокуратури щодо незаконності надання приватному товариству в оренду понад 166 га землі, розташованої на території Житомирського району, Північно-західний апеляційний господарський суд визнав обґрунтованою.
Відтак рішення суду першої інстанції про відмову прокуратурі у задоволенні позову скасовано, договори оренди землі визнано недійсними, а користувача зобов’язано повернути сільгоспугіддя державі.
У 2015 році місцевий фермер отримав в оренду понад 166 га землі на території Туровецької сільської ради Житомирського району. Загалом це п’ять ділянок вартістю 66 млн грн.
Значний масив землі сільськогосподарського призначення, за діючими на той час пільговими умовами, аграрію було надано з метою створення нового фермерського господарства.
Однак прокурори встановили, що орендар, отримавши землю поза конкурсом, порушив чинне законодавство. Зокрема, замість того, щоб займатися фермерством, він передав усі ділянки в суборенду іншому товариству.
У задоволенні заявленого Житомирською окружною прокуратурою позову про визнання недійсними договорів оренди землі державної власності та її повернення суд першої інстанції відмовив.
Прокуратура оскаржила таке рішення в апеляційному суді, який визнав вимоги законними.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 600