Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Заволодіння понад 800 тис. грн бюджетних коштів на ремонті укриттів ліцеїв – на Житомирщині судитимуть представницю підрядника

Ювенальний прокурор Звягельської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно уповноваженої особи приватного підприємця за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства) в особливо великих розмірах та у складанні і видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 358 КК України).
За даними слідства, зловживання з бюджетними коштами скоєні восени 2022 року під час ремонту протирадіаційних укриттів двох ліцеїв у Звягельському районі.
Для цього з бюджету було виділено понад 5 млн грн. Підприємець, який зобов’язався відремонтувати сховища, укладення договорів та інших необхідних офіційних документів із замовником доручив уповноваженій особі.
Проте представниця, яка діяла за нотаріально завіреним дорученням, вчинила шахрайство. Вона внесла до офіційних документів недостовірні відомості щодо об’єму виконаних робіт, розміру нарахованої найманим працівникам зарплати та єдиного соціального внеску.
Унаслідок таких протиправних дій обвинувачена заволоділа бюджетними коштами на понад 800 тис. грн.
Наразі прокурором заявлено цивільний позов про стягнення з особи заподіяної шкоди у повному обсязі. Крім цього, за клопотанням прокурора, накладено арешт на майно фігурантки (автомобіль та квартиру) загальною вартістю понад 1,7 млн грн. 
Досудове розслідування проводив Звягельський райвідділ поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 624