Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

У Малині викрили «чорного реалізатора» - продавав на місцевому ринку цигарки та алкоголь сумнівної якості (ФОТО)

  За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактами виготовлення, зберігання та використання при реалізації товарів, підроблених марок акцизного податку, а також зберігання з метою збуту та збут фальсифікованих тютюнових виробів (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).
Слідство встановило, що мешканець міста Малина цьогоріч, з метою отримання незаконного доходу, систематично реалізовував фальсифіковані тютюнові вироби.
Він завантажував авто товаром сумнівної якості, приїжджав на місцевий ринок та активно продавав фальсифікат місцевим жителям.
У середу, 14 лютого, правоохоронці припинили протиправну діяльність «чорного реалізатора». В автомобілях та гаражах, які використовувалися фігурантом для зберігання фальсифікату, проведено обшуки.
Під час обшуків вилучено майже 15,5 тис. пачок цигарок без марок акцизного податку, вартістю близько 1,1 млн грн, 1120 л. алкогольної продукції на загальну суму 130 тис. грн, майже 110 тис. грн готівки у різних національних валютах, автомобіль.
Наразі готуються клопотання до суду про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.
Злочинну діяльність викрито Житомирською обласною прокуратурою спільно з Головним управлінням Нацполіції в області та Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1501