Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

135 тис. грн за переправлення ухилянта через державний кордон України - у Житомирі викрили чергового «благодійника» (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненій з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідство встановило, що протиправний «бізнес» на ухилянтах організував 36-річний житель приміського села Житомира.
Підозрюваний через знайомих підшукував чоловіків допризовного віку, охочих виїхати за кордон з метою уникнення служби у ЗСУ, та пропонував «сприяння». А саме, обіцяв ухилянту через свої зв’язки виготовити документи на його ім’я як на водія благодійної організації нібито для здійснення перевезень для потреб ЗСУ. На підставі підроблених документів призовник міг вільно перетнути кордон.
Вартість пакету документів становила 135 тис. грн.
«Благодійника» затримали 10.02.2024, поблизу одного з ТРЦ  Житомира,  відразу після одержання ним другої частини суми від клієнта - 36-річного коростишівця.
У фігуранта вилучено гроші, документи, телефони та автомобіль.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.
Злочин викрито Житомирською окружною прокуратурою спільно з Житомирським райуправлінням поліції, за оперативного супроводу УСБУ в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1909