Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

На Житомирщині прокуратура повернула державі землі лісового фонду вартістю 369 млн грн

Позовну заяву Коростенської окружної прокуратури задовольнив Господарський суд Житомирської області, визнав недійсним договір оренди 16 га землі лісового фонду та зобов’язав приватне товариство повернути землю державі.
Також на вимогу прокуратури скасовано наказ ГУ Держгеокадастру в області про передачу ділянки землі з лісовими насадженнями Овруцькій міськраді та її держреєстрацію за органом місцевого самоврядування.    
Прокурори встановили, що спірна земля - лісогосподарського призначення - перебуває у постійному користуванні Слобідського лісництва ДП «Словечанський лісгосп АПК», що в Овруцькому районі. Правом розпоряджатися землями такої категорії наділений орган місцевого самоврядування обласного рівня.
Попри це, зазначена площа була неправомірно віднесена до земель комунальної власності, а згодом передана в оренду агропідприємству для ведення товарного сільгоспвиробництва.
Прокурори звернулися до суду та довели незаконність вибуття з державної власності землі лісового фонду вартістю майже 370 млн грн.
У подальшому, після набуття рішенням законної сили, окружна прокуратура проконтролює процес повернення державі значного масиву землі, на якій зростають, зокрема, півстолітні хвойні дерева.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1514