Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Звіт про розгляд запитів на інформацію за 2015 року

     У 2015 році до органів прокуратури Житомирської області надійшло 233 запити на публічну інформацію, що на 60% більше ніж за аналогічний період минулого року.

     По суті розглянуто 218 запитів, з їх числа - 72 задоволено. При цьому, лише у одному випадку відмовлено у наданні інформації — на запит щодо тлумачення норм кримінального процесуального законодавства.

     Внаслідок помилкового тлумачення законодавства запитувачами, надано 145 роз'яснень порядку реалізації прав та законних інтересів громадян, у тому числі відповідно до Закону України “Про звернення громадян” і Кримінального процесуального кодексу України, на які дія Закону України “Про доступ до публічної інформації” не поширюється.

     У зв'язку із відсутністю запитуваної інформації, 15 запитів направлено за належністю компетентним розпорядникам.

     Варто відмітити, що майже третина запитів надійшло на адресу спеціально створеної електронної пошти прокуратури області.

     Запити надходили, як від мешканців Житомирщини — міст Житомира і Коростеня, Коростишівського, Любарського, Малинського, Новоград-Волинського, Овруцького, Радомишльського, Черняхівського і Червоноармійського районів, так із інших регіонів держави —міст Києва, Дніпропетровська і Чернівців, Львівської, Тернопільської, Чернігівської і Черкаської областей. Один запит надійшов із держави Ізраїль.

     У переважній більшості запити надходять від фізичних осіб, однак питома вага звернень від засобів масової інформації та громадських організацій зростає і на даний час становить майже третину.

     Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати: інформацію з питань досудового розслідування (17%), з кадрових питань (7%), з питань організаційно-розпорядчої діяльності (4%) і переважна більшість інформаційних запитів (70%) стосувалися інших питань діяльності органів прокуратури.

     У зазначений період апаратом прокуратури області розглянуто 110 запитів на інформацію, з яких 52 задоволено, на 58 — надано роз'яснення.

В.о начальника відділу організації

прийому громадян, розгляду звернень та запитів                                               О. Гаврилюк

кількість переглядів: 963