Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Звіт про розгляд запитів на інформацію за 2018 рік

З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів прокуратури і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації прокурорами приділяється належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Упродовж 2018 року на адресу органів прокуратури Житомирської області надійшло 156 запитів на публічну інформацію Найбільше запитів надійшло до регіональної прокуратури (104). До місцевих прокуратур надійшла наступна кількість запитів: Житомирська(18), Бердичівська(13), Коростишівська(11), Коростенська(5) і Новоград-Волинська(5).
По суті розглянуто 139 запитів. Із них місцевими прокуратурами  опрацьовано – 48 запитів, апаратом прокуратури області – 91.
Належним розпорядникам інформації надіслано 17 запитів, з яких 7 –підпорядкованим прокурорам.
За результатами розгляду надано інформацію на 74 запити, надано роз’яснення на 62 запити, відмовлено у задоволенні 3-х запитів.
Щодо категорій розглянутих запитів на інформацію, то з питань досудового розслідування розглянуто 41 запит, з кадрових питань – 9, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 6, з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 10, з питань підтримання державного обвинувачення в суді – 1, з інших питань – 69.
Більшість запитів надійшло від фізичних осіб – 108, від громадських організацій – 15, від засобів масової інформації – 22, від юридичних осіб (інших) – 11.
Запитувачі активно використовували надані законом альтернативні шляхи скерування запитів: електронною поштою надійшло 49 запитів, письмово – 104, прийнято на особистому прийомі – 3.
Усі запити на інформацію розглянуто в установлений Законом України «Про доступ до публічної інформації» термін.

кількість переглядів: 521