Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

На Житомирщині викрили командира відділення пожежної частини, який збував канабіс, вирощений та виготовлений у власному обійсті (ФОТО)

  
 Прокуратура області та органи правопорядку Житомирщини продовжують спільно викривати факти кримінальних правопорушень, вчинених у регіоні.
 
    У четвер, 10 травня 2018 року, під процесуальним керівництвом прокуратури області, за результатами негласних слідчих (розшукових) дій, працівниками Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України, спільно з працівниками СКП Андрушівського відділення поліції Бердичівського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в області, затримано командира відділення пожежної частини за місцем проживання, відразу після збуту ним наркотичної сировини.
 
    Під час досудового слідства у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 307 КК України встановлено, що командир відділення державної пожежної районної частини Управління ДСНС України в області, житель Андрушівського району, налагодив збут наркотичної речовини. Оперативними працівниками здійснено контрольну закупку речовини, яка, за висновком експерта, є канабісом. Наркотичну сировину та грошові кошти – 400 грн вилучено.
 
    Крім цього, під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання збувача наркосировини, із залученням службового собаки, виявлено та вилучено майже 5 кг сухої подрібненої речовини, 15 літрів насіння канабісу, понад 60 рослин канабісу, а також банківські картки, службове посвідчення, грошові кошти на суму 3 тис грн, бойові припаси до гладкоствольної зброї.
 
    Наразі особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.
   
 
     Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.
 
    Досудове розслідування проводить слідче відділення Головного управління Нацполіції в області, за оперативного супроводження  Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
        Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання -  позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 3865