Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

На Житомирщині голова сільської ради за несвоєчасно подану декларацію сплатить штраф

    Цього разу адміністративне правопорушення скоїла очільниця органу місцевого самоврядування, що у Лугинському районі.
    Зокрема, голова сільської ради проігнорувала вимоги ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та не подала вчасно декларацію на офіційному веб-сайті НАЗК.
    За фактом виявленого правопорушення було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин) та передано до суду.
    Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді  справи про зазначене адміністративне правопорушення. Під час судового розгляду справи встановлено, що декларацію за 2017 рік посадовою особою подано 18.04.2018, тоді як граничний строк на подання декларації закінчився ще 01.04.2018. Поважних причин, які завадили б своєчасному поданню декларації, судом не встановлено.
     Відтак, постановою Лугинського районного суду вказану особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф у розмірі 850 грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2495