Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2018

На Житомирщині оштрафовано депутата райради - підприємця, який продав авто за понад 300 тис грн і не повідомив про суттєві зміни в майновому стані

     Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, щодо депутата районної ради. 
        Під час судового розгляду справи встановлено, що підприємець, депутат Новоград-Волинської районної ради, у квітні 2017 року отримав дохід у розмірі 303320 грн від продажу автомобіля Hyundai Tucson. 
       Однак, усупереч вимогам ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», депутат не подав до НАЗК повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Це у той час, коли Законом передбачено повідомляти про такі зміни протягом 10 календарних днів з дати отримання доходу, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року. 
     Постановою Новоград-Волинського міськрайонного суду м. Житомира особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2108