Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

На Житомирщині лише після втручання прокуратури припинено самовільне використання сільськогосподарських угідь

    Прокуратура Житомирської області продовжує вживати заходів представницького характеру щодо поновлення законності у сфері використання земель сільськогосподарського виробництва.
    Зокрема, Коростенською місцевою прокуратурою заявлено позов до суду  про звільнення самовільно зайнятих недобросовісним користувачем – приватним підприємством земельних ділянок загальною площею 16 га.
    Установлено, що приватне підприємство, у порушення вимог статей 125,126 Земельного кодексу України, без оформлення правовстановлюючих документів, використовувало для вирощування сільськогосподарської продукції земельні ділянки загальною площею 16 га, що на території Словечанської селищної ради Овруцького району.
    Лише після того, як господарським судом Житомирської області розпочато розгляд позову, підприємство звільнило земельні ділянки, у зв’язку з чим провадження було закрито.
    У зв’язку із цим, державним інспектором ГУ Держгеокадастру в області складено протокол про адміністративне правопорушення щодо керівника підприємства та розраховано 16 тис грн шкоди, заподіяної внаслідок самовільного використання земельних ділянок.
    Відтак, за втручання прокуратури припинено самовільне використання 16 га сільськогосподарських угідь, а недобросовісного користувача зобовязано сплатити до державного бюджету заподіяну шкоду у повному розмірі.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2275