Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

На Житомирщині прокуратура наполягає на взятті під варту водія, що спричинив смертельну дорожньо-транспортну подію

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння у місті Малині дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинув пішохід.
За результатом досудового розслідування жителю міста Малина повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).
Установлено, що 24.08.2019, близько 21.25 год, місцевий житель,   рухаючись на власному автомобілі марки «Mercedes-Benz Sprinter» по вул. Грушевського у місті Малині, не зменшив швидкість на нерегульованому пішохідному переході, та, не оцінивши обстановки на дорозі, порушив правила дорожнього руху, виїхавши на тротуар, де скоїв наїзд на пішохода.
Унаслідок дорожньо-транспортної події жінці заподіяно тілесні ушкодження, від яких вона померла на місці.
За погодженням із процесуальним прокурором, до суду подано клопотання щодо застосування підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Ухвалою Малинського районного суду водію застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.
Однак, з огляду на тяжкість скоєного злочину, Коростишівська місцева прокуратура наполягає на застосуванні підозрюваному суворішого запобіжного заходу – взяття під варту, у зв’язку з чим подано апеляцію на ухвалу суду першої інстанції.
Додатково: відповідно до зазначеної статті, вчинене правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2130