Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

На Житомирщині засуджено злочинну групу нелегальних старателів за незаконне видобування бурштину

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі щодо організатора злочинної групи та чотирьох її учасників, які незаконно видобували дорогоцінне каміння - бурштин на території Олевського району.
Вироком Олевського районного суду від 29.10.2019 усіх учасників злочинної групи визнано винними у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 28, ч.ч. 2, 3 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене повторно, організованою групою) та призначено покарання у виді штрафу.
Зокрема, організатору угрупування - у розмірі 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 11 900 грн, іншим –  від 400 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить, відповідно, 6 800 грн та 10 200 грн.
Також, незаконно видобутий бурштин, знаряддя і засоби вчинення злочинів конфісковано у дохід держави.
Як повідомлялося раніше, 59-річний житель Олевська, з метою систематичного незаконного видобування бурштину на території Олевського району, організував злочинну групу, до складу якої увійшли четверо місцевих жителів віком від 20 до 39 років.  
 Нелегальні старателі впродовж тривалого періоду, шляхом гідророзмиву ґрунту, протиправно видобували коштовне каміння на території Радовельського лісництва ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Припинено незаконну діяльність зловмисників прокуратурою області спільно з УСБУ в області у травні цього року.
Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2244