Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2020

Прокуратурою Житомирщини минулоріч забезпечено розгляд 125 запитів на публічну інформацію (ІНФОГРАФІКА)

    З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності органів прокуратури і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації прокурорами приділяється належна увага виконанню вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
    Загалом за 12 місяців 2019 року на адресу органів прокуратури області надійшло 125 запитів на публічну інформацію, кожний з яких розглянутий належним чином.
    Найбільше – 79 запитів – розглянуто апаратом прокуратури області, місцевими прокуратурами - 46. Зокрема, Житомирською - 21, Коростишівською - 12, Бердичівською та Коростенською – по 5 запитів і Новоград-Волинською - 3.
    Більшість запитів надійшло від фізичних осіб – 88, від громадських організацій – 19, від засобів масової інформації – 16, від юридичних осіб (інших) – 2.
    Відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», розглянуто 112 інформаційних запитів, 13 – надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації.
    За результатами розгляду надано інформацію на 48 запитів, а також надано роз’яснення на 61 запит.
    Лише у 3 випадках або 2,7% у наданні інформації відмовлено, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом, що свідчить про максимальну прозорість діяльності органів прокуратури.
    Активно запитувалася інформація з питань досудового розслідування - 45, з кадрових питань – 11, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 5. Також від громадян надійшли запити на публічну інформацію з питань  організаційно-розпорядчої діяльності, підтримання державного обвинувачення в суді. Крім цього, до прокуратури надійшло 60 запитів, що стосувалися інших питань діяльності відомства.
    Переважна більшість запитів скеровувалась засобами електронного зв'язку63, поштою отримано - 50, на особистому прийомі прийнято - 12 запитів.
    Органи прокуратури області і надалі забезпечуватимуть доступ до публічної інформації у визначених законодавством межах.
 Лілія Лук’янчук,
начальник відділу організації прийому
громадян, розгляду звернень та запитів
прокуратури Житомирської області

Автор: .
кількість переглядів: 1496