Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

На Житомирщині чиновника контролюючого органу підозрюють у систематичному одержанні неправомірної вигоди

Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами систематичного вимагання та  одержання працівником управління Укртрансбезбеки в області неправомірної вигоди.
Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, особі повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно).
За даними слідства, працівник Управління Укртрансбезпеки в області систематично одержував неправомірну вигоду від приватного підприємця.
Зокрема, щоразу, одержавши на банківську картку грошові кошти, не вживав щодо нього жодних адміністративних заходів за порушення вимог Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами.
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування проводить територіальне управління ДБР, розташоване у місті Хмельницькому.
Незаконні дії чиновника викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури спільно із співробітниками УСБУ в області та територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1523