Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

На Житомирщині правоохоронці перекрили канал постачання наркотичних засобів ув’язненим - у засуджених вилучили метадон та канабіс (ФОТО)


У п’ятницю, 12 березня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області викрито злочинне угруповання, члени якого налагодили канал постачання наркотичних засобів на територію однієї з виправних колоній області.
Установлено, що засуджений, який відбуває покарання за розбійні напади, створив стійке злочинне об’єднання, залучивши до його складу ще декількох ув’язнених та двох нещодавно звільнених з колонії житомирян.
Отримавши з установи виконання покарань «замовлення» та перераховані на банківські картки гроші, виконавці, які перебували на волі, доставляли наркотичні засоби до виправної установи, де в домовленому місці перекидали їх через огорожу.
Сьогодні уночі, під час чергової «наркооперації», двох осіб затримано біля колонії та вилучено чотири пакунки з наркотичними засобами – канабісом і метадоном.
Під час обшуку у виправній колонії також виявлено та вилучено канабіс, метадон, чорнові записи щодо придбання, розрахунків і розподілу наркотиків серед засуджених.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту, збут особливо небезпечних наркотичних засобів у місця позбавлення волі) та обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.
Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1647