Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

У Коростені на полігоні твердих побутових відходів незаконно облаштували сортувальний майданчик – прокуратура заявила позов

 
Коростенською окружною прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність, укладеного комунальним підприємством міста Коростеня з приватним товариством.
Наразі ухвалою суду у справі відкрито провадження.
Йдеться про те, що у лютому цього року комунальне підприємство уклало з товариством договір про спільну діяльність щодо облаштування майданчика для відсортування та переробки вторсировини на полігоні твердих побутових відходів, а саме, на земельній ділянці площею 2 га, яка перебуває у постійному користуванні комунального підприємства. 
Товариство завозить на територію полігону для захоронення тверді побутові відходи з інших населених пунктів, фактично орендуючи земельну ділянку. Така діяльність порушує права територіальної громади міста Коростеня, гарантовані ст. 50 Конституції України на безпечне для життя і здоров’я довкілля.
Крім цього, сторони не додержалися низки вимог Цивільного кодексу України, що свідчить про те, що правочин вчинено з метою приховання договору оренди земельної ділянки.
Відтак порушено вимоги Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (ч. 2 ст. 3), відповідно до яких, спеціально відведені місця чи об’єкти, призначені для захоронення відходів (місця розміщення відходів, сховища, полігони, комплекси, споруди, ділянки надр тощо) не можуть бути об’єктами оренди.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2389