Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

Понад 300 тис. грн бюджетних коштів привласнено під час ремонту спортивного майданчика на Житомирщині

За процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури двом підприємцям повідомлено про підозру в службовому підробленні та у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Слідством встановлено, що у грудні 2017 року підприємець з міста Житомира, відповідно до укладених договорів, виконував підрядні роботи з будівництва спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в смт. Червоне Андрушівського району за бюджетні кошти на суму понад 1,4 млн. грн.
Підрядник з корисливих мотивів до виконання робіт залучив свого знайомого підприємця, вступивши з ним у злочинну змову. Так, діючи спільно, вони внесли недостовірні відомості до офіційних документів про обсяги витраченого матеріалу та проведених робіт, завищивши їх вартість на суму  майже 334 тис. грн. Відповідно підприємцям з бюджету було зайво перераховано зазначену суму, яку вони привласнили.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури проводить Бердичівський райвідділ поліції, оперативний супровід здійснює Бердичівський МВ УСБУ в Житомирській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1169