Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2021

На Житомирщині судитимуть засновника та керівника приватного товариства за привласнення понад 330 тис. грн бюджетних коштів під час будівництва спортивного майданчика

Бердичівською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт за фактом службового підроблення документів, привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України).
Слідством встановлено, що злочин скоїли у грудні 2017 року двоє посадовців - засновник і керівник житомирського товариства з обмеженою відповідальністю під час будівництва за бюджетні кошти на загальну суму 1,4 млн грн спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям в смт Червоне Бердичівського (раніше Андрушівського) району.
Зокрема, по закінченню ремонту керівник товариства-підрядника спільно із партнером по бізнесу внесли до офіційних документів недостовірні відомості, завищивши обсяги виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів на загальну суму понад 330 тис. грн.
Унаслідок службового підроблення із бюджету зайво перераховано  понад 330 тис. грн, які ними були привласнені.
З метою відшкодування завданих територіальній громаді збитків, процесуальним прокурором заявлено до суду позов про стягнення з фігурантів справи зазначеної суми.
Також накладено арешт на майно керівника товариства – два автомобілі.
Справу скеровано до Андрушівського районного суду.
Публічне обвинувачення забезпечуватиме Бердичівська окружна прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1510