Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Підроблені сертифікати про вакцинацію від COVID-19 продавав через поштову мережу – у Житомирі викрито місцевого жителя

 
За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури викрито житомирянина, який займався підробленням офіційних документів (ч. 1 ст. 358 КК України).
Слідством установлено, що житель Житомира через Інтернет-мережу налагодив продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Спілкуючись через особистий акаунт із бажаючими вакцинуватися поза чергою, насправді не займався організацією вакцинування, а за відповідні кошти надсилав готові сертифікати.
Зокрема, жительці Житомирської області, яка мала намір отримати дійсний сертифікат, він продав підроблений документ за 2500 грн, який надіслав поштою. Зрозумівши, що ошукана, вона звернулася до правоохоронних органів.
За попередніми даними, сертифікат про вакцинацію нібито підписаний одним із сімейних лікарів медичного закладу міста Ужгорода.
Наразі у помешканні, офісному приміщенні та автомобілі особи проведено санкціонований обшук та вилучено сертифікати про вакцинацію від COVID-19, комп’ютерну техніку, мобільні телефони. Одночасно проведено санкціоновані обшуки у медичному закладі Ужгорода та вилучено відповідні документи. 
Стосовно усіх вилучених документів та комп’ютерної техніки будуть призначені відповідні експертизи.
Незаконні оборудки викрито за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, працівниками Кіберполіції Житомирської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України та Житомирським райуправлінням поліції.
Наразі тривають слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини скоєного кримінального правопорушення та причетність до нього інших осіб.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 921