Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2022

На Житомирщині неповнолітнього підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину стосовно малолітньої дитини

За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури місцевому жителю, неповнолітньому, повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину проти малолітньої дитини (ч.4 ст. 152 КК України).
Слідством установлено, що злочин скоїв 15-річний хлопець 7 січня, цьогоріч, в одному із сіл Житомирського району.
Будучи вже у стані сп’яніння, він завітав до сусідів на день народження, де була присутня сім’я потерпілої дитини. Коли ж 10-річна дівчинка, за погодженням із батьками, близько 8-ї години вечора пішла додому (проживали поруч), парубок скористався відсутністю сторонніх осіб, які могли б завадити злочину, та силою затягнув потерпілу на подвір’я нежилого домогосподарства. Незважаючи на вмовляння дитини відпустити її, вчинив стосовно неї дії сексуального характеру.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить відділення поліції № 5 Житомирського райуправління поліції.
Чуднівська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
За інформацією служби у справах дітей органу місцевого самоврядування, підозрюваний з 2016 року перебуває на обліку як дитина, яка проживає у сім’ї, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2295