Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури  керівнику місцевої благодійної організації та двом спільникам повідомлено про підозру в організації і сприянні в незаконному переправленні декількох осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідство встановило, що схему з незаконного переправлення призовників через кордон організував 53-річний засновник і керівник благодійної організації міста Житомира.
Допомагали йому киянин та жителька Одеси. Платні послуги пропонували чоловікам призовного віку, які прагнули нелегально виїхати за кордон, аби уникнути мобілізації.
До «пакету» входила доставка на автотранспорті до обумовленого місця у прикордонній зоні та подальша організація переходу державного кордону поза пунктом пропуску. Свої послуги оцінили у 8 тис доларів США з кожного ухилянта.
Такий «кримінальний трансфер» для 4-х ухилянтів організували 2 травня цього року. Керівник благодійної організації свого та організованих киянином клієнтів особисто відвіз на Одещину, отримав від них свою частку – по 1 тис доларів США і передав спільниці.
Однак її та чотирьох «пасажирів» пізно увечері прикордонники затримали в Одеській області, неподалік від кордону з Республікою Молдовою. 
  Під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях підозрюваних вилучено 5,5 тис доларів США, гривневу готівку, мобільні телефони, ноутбуки,  планшети, установчі документи та печатки благодійної організації.
Наразі усіх трьох взяли під варту з правом внесення застави.
Злочин викрито Житомирською окружною прокуратурою спільно з райуправлінням поліції. Оперативний супровід - відділу міграційної поліції ГУНП в області та відділу активних заходів головного оперативно-розшукового відділу 9 прикордонного загону.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 664