Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2024

Вбивство неповнолітнього та заподіяння ножового поранення 18-річному хлопцю – на Житомирщині вчителю повідомили про підозру

За процесуального керівництва ювенального прокурора Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у вбивстві неповнолітнього та замаху на вбивство іншої особи (ч. 1 ст. 115,  ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України).
Розслідуванням установлено, що особливо тяжкі злочини скоїв 23-річний житель Новоборівської об’єднаної територіальної громади, що в Житомирському районі.
Подія сталася у четвер, 25 квітня, пізно увечері. До помешкання підозрюваного, який працює вчителем місцевого навчального закладу, приїхали троє хлопців із сусідніх населених пунктів.
Приятелі мали намір з’ясувати питання, що стосується особистого характеру.
Недружня розмова відбувалася з емоційною напруженістю. А потім між ними виникла штовханина, під час якої підозрюваний вдарив декілька разів неповнолітнього співрозмовника ножем у живіт. 17-річний хлопець помер на місці.
Після цього вчитель заподіяв ножові поранення у спину ще одному хлопцеві. 18-річного потерпілого доставлено до реанімаційного відділення лікарні.   
Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування проводить відділення поліції № 4 Житомирського райуправління поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1074