Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2022

Смертельне травмування неповнолітньої – на Житомирщині судитимуть майстра лісу, що скоїв ДТП у стані сп’яніння

Ювенальними прокурорами Житомирської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу за фактом порушення правил безпеки руху, скоєного у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до смертельного травмування неповнолітньої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).
За даними слідства, 38-річний житель Новоград-Волинського району, майстер лісу місцевого лісгоспу, керуючи власним автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу дороги у селі Городниця та скоїв наїзд на неповнолітню дівчину.
Від травм, отриманих унаслідок ДТП, дівчина померла у кареті швидкої допомоги.   
За результатами проведеної експертизи, у крові водія виявлено 2, 4 проміле алкоголю.
Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.
Справу розглядатиме Новоград-Волинський міськрайонний суд.
Ювенальні прокурори здійснюватимуть публічне обвинувачення.
За скоєння кримінального правопорушення такою категорії санкцією зазначеної статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1072