Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2022

Схвалював публічні заклики до зміни конституційного ладу і захоплення державної влади - у Житомирі судитимуть місцевого жителя

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом розповсюдження матеріалів з публічними закликами до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України),
Як повідомлялося раніше, скоєння злочину проти основ національної безпеки України інкримінують мешканцю Житомира.
Полум’яний пропагандист рашистської ідеології проявив себе з перших днів широкомасштабного збройного вторгнення окупантів в Україну, різко активізувавши свою проросійську діяльність.
Так, обвинувачений поширив на своїй сторінці у соцмережі відеозвернення 2014 року до путіна із закликами негайно ввести «миротворчі війська» на територію Харківської області», бо «вони» вже беруть владу у Харкові та області і просять підтримки. Автори відео волали про те, що не визнають української влади, і взагалі треба заборонити усі «нацистські і націоналістичні організації в Україні» та інше.
Експертизою встановлено, що фігурант провадження поширював тексти, у яких містяться публічні заклики до захоплення влади у Харкові та області, насильницьку зміну Конституційного ладу України, а також схвалення вторгнення збройних сил рф на територію нашої держави.
Викрито злочин за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області, яке проводило досудове розслідування.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 998