Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

На Житомирщині судитимуть командира взводу бойовиків так званої «ДНР»

Прокурорами Житомирської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донецької області за фактами участі у терористичній організації та у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 2583,  ч. 2 ст. 260 КК України).
Розслідуванням установлено, що особливо тяжкий та тяжкий злочини  проти громадської безпеки скоїв 29-річний житель міста Харцизька, Донецької області.
Обвинувачений ще у 2015 році вступив до військового підрозділу – 1-ої окремої батальнонно-тактичної групи «Сомалі» так званого міністерства оборони «ДНР», де служив командиром взводу забезпечення маючи псевдо військове звання «старший летенант».
Терорист воював проти українських військових під час проведення АТО/ООС, координував дії підрозділів тактичної групи, забезпечував боєздатність особового складу, відповідав за стан військової техніки та засобів бойового ураження, здійснював інші командні функції.
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України на підставі рішення слідчого судді проводилось спеціальне досудове розслідування та заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування проводило Управління СБ України в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1297