Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

Широкомасштабне збройне вторгнення називав «спецоперацією» - жителя Коростишева підозрюють у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, жителю Коростишева повідомлено про підозру у публічному запереченні здійснення збройної агресії проти України, публічних закликах до підтримки рішень держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).
Слідством установлено, що у травні цього року 51-річний коростишівець,  перебуваючи у публічному місці, поблизу храму одного із сіл Квітневецького старостинського округу Коростишівської територiальної громади Житомирського району, під час проведення громадських зборів «просвітляв» прихожан у тому, що в Україні немає війни, просто проходить «спецоперація».
Підозрюваний стверджував, що українські засоби масової інформації дезінформують населення про наслідки окупації російськими військами частин території України, створюють «постановочні» відеосюжети, які не відповідають дійсності, зокрема, про скоєні росіянами звірства у Бучі. Він переконував у тому, що Крим ніколи не був українською територією та присутніх сельчан називав  «прєдатєлями нашіх дєдов».
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Коростишівської окружної прокуратури, проводить відділ поліції № 2 Житомирського райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1272