Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2022

На Житомирщині «чорного лісоруба» засудили до 5 років позбавлення волі умовно та стягнули 140 тис. грн заподіяної шкоди

За публічного обвинувачення прокурорів Попільнянського відділу Коростишівської окружної прокуратури жителя Київщини визнано винним у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України). Вироком суду йому призначене покарання у виді п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців.
Прокурором, на підставі зібраних слідством доказів доведено, що незаконні порубки у лісозахисній смузі, яка перебуває у користуванні регіональної філії акціонерного товариства «Українська залізниця», скоїв житель Фастова.
Щоб дістатися на Житомирщину, він навіть позичив у знайомого вантажівку. Так, зловмисник, не маючи будь-якого офіційного дозволу, бензопилою спиляв значну кількість дерев різних порід: дуб, акація, клен, берест, ясен. Як пояснив слідству, дерева потрібні були у господарстві.
За рішенням суду, з обвинуваченого на користь Квітневої територіальної громади Житомирського району стягнуто 140 тис. грн заподіяної державним інтересам та довкіллю шкоди.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1471