Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Незаконний продаж дитячого оздоровчого табору вартістю майже 900 тис. грн за заниженою ціною – прокурори Житомирщини звернулися до суду (ФОТО)

Ювенальні прокурори Чуднівської окружної прокуратури, в інтересах  Вільшанської територіальної громади, заявили до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу дитячого спортивно-оздоровчого табору та про зобов’язання набувача майна повернути його до комунальної власності.  
Йдеться про КП «Трощанський спортивно-оздоровчий табір «Юність», до якого входять 16 будиночків для проживання та близько десятка адмінприміщень (їдальня, медпункт, майстерня тощо) площею майже 2000 м2, що поблизу Трощанського парку - пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на р. Тетерів. Оздоровчий комплекс складає матеріально-технічну базу діючого закладу, приватизація яких заборонена законом.
Однак ювенальні прокурори встановили, що Вільшанською сільською радою у 2021 році оздоровчий табір продано жительці Києва за 450 000 грн. Це у той час, коли оціночна вартість майна становить майже 900 тис. грн.
Приватизацію майна здійснено з порушенням вимог Конституції України та Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», якими заборонено  відчуження оздоровчих закладів для провадження діяльності, не повязаної з оздоровленням та відпочинком.
 Наразі Чуднівським районним судом у справі відкрито провадження.
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2165