Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

11 років 6 місяців за ґратами та сплата 400 тис. грн моральної шкоди – жителя Житомирського району засуджено за вбивство сусіда

За публічного обвинувачення прокурорів Чуднівської окружної прокуратурою місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).
Його засуджено до 11 років 6 місяців позбавлення волі та сплати 400 тис. грн заподіяної моральної шкоди.
Прокурор у суді довів, що вбивство з особливою жорстокістю у власному будинку скоїв 65-річний житель Житомирського району. Це сталося у березні минулого року, близько 08.00 год ранку.
Напередодні 51-річний потерпілий, інвалід по зору, посварившись з донькою, прийшов до сусіда з речами та попросився тимчасово пожити. Сусід прихистив чоловіка, та, розцінивши його як напарника по застіллю, майже цілу ніч спільно з ним розпивав алкогольні напої. Однак вранці між ними виник конфлікт, під час якого обвинувачений заподіяв чоловіку майже два десятки ножових поранень. Від жорстокої розправи потерпілий помер.
За висновками судово-психіатричної експертизи, унаслідок постійного вживання алкогольних напоїв, фігурант провадження мав клінічні ознаки розладу особистості та поведінки, але свої дії усвідомлював. 
Свою вину у скоєному обвинувачений визнав частково, повідомивши суду, що не міг завдати стільки ножових поранень, водночас не заперечував, що ніхто крім нього зробити цього не міг. Та ще й на досудовому слідстві показав, де заховав ніж, яким спричинив смерть потерпілому.
З часу затримання – і дотепер обвинувачений перебуває під вартою.
Наразі вирок не набув чинності.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1772