Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Заподіяння державі збитків на 200 тис. грн - у Житомирі судитимуть посадовця територіального підрозділу Держагентства України

Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовцем службовим становищем, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).
Нагадаємо, минулого року заступник начальника територіального підрозділу Держагентства України безпідставно уклав з товариством майже півтора десятка додаткових угод до договору про постачання пального у талонах.
Неправомірні дії чиновника призвели до необґрунтованого завищення ціни на товар на загальну суму 200 тис. грн, яка була перерахована  постачальнику з бюджету.
З метою відшкодування заподіяних державним інтересам збитків, прокурори заявили до суду позов про стягнення з обвинуваченого зазначеної суми.
Також накладено арешт на майно фігуранта – ділянку землі сільськогосподарського призначення.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, проводило Житомирське райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 918