Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2024

Заподіяння збитків на майже 700 тис грн під час закупівлі електроенергії на Житомирщині – посадовець постане перед судом

Прокурор Коростишівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно посадовця комунального підприємства за фактом  зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки  державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).
За даними слідства, директор комунального підприємства міста Коростишева кримінальне правопорушення вчинив під час закупівлі електроенергії.
Зокрема, у грудні 2021 року він уклав з приватним товариством договір про закупівлю електроенергії для потреб комунального підприємства. За умовами договору, товариство зобов’язалося поставити значний обсяг електроенергії за бюджетні кошти на загальну суму 3,8 млн грн.
Проте вже у січні 2022 року обвинувачений безпідставно уклав до договору п’ять додаткових угод, якими необґрунтовано зменшено обсяг електроенергії та завищено її ціну на понад 20%.
Унаслідок такої оборудки бюджету територіальної громади заподіяно збитків на майже 700 тис грн.
Наразі прокурором заявлено позов про стягнення з обвинуваченого заподіяної шкоди у повному обсязі.
Досудове розслідування проводило райуправління поліції.  
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 716