Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2024

До 15 років позбавлення волі засудили снайпера, який воював проти українських військ на Донеччині (ФОТО)

За публічного обвинувачення прокурора Житомирської обласної прокуратури донеччанина визнано винним у державній зраді, участі у незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території України, участі у терористичній організації та у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурор у суді довів, що засуджений восени 2015 року у Донецьку добровільно перейшов на бік ворога. Він уклав контракт із нзф - «100-та окрема мотострілецька бригада» 1-го армійського корпусу так званої «ДНР», який підпорядковувався мінобороні рф.
Більше шести років служив на посаді снайпера снайперського взводу, чинив збройний опір військовослужбовцям ЗСУ, задіяним в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил. Зокрема, за участь у боях під Мар’їнкою підрозділ снайпера-держзрадника нагороджений псевдоорденом.  
Після повномасштабного збройного вторгнення рф продовжив службу у незаконному збройному формуванні. Неодноразово вступав у бойові зіткнення зі Збройними Силами України. Загальний стаж його служіння у ворожому війську країни-агресора становить майже 9 років.
У серпні 2023 року чоловік разом з іншими потрапив в оточення Сил оборони на території Донецької області та був затриманий.
Свою вину на суді визнав повністю.
Досудове розслідування – УСБУ в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 472