Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

Прокурор Житомирщини Любомир Війтович повідомив столичному адвокату про підозру у протиправному заволодінні корпоративними правами та нерухомістю товариства вартістю понад 81 млн грн

 
    Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом підроблення офіційних документів та використання підроблених документів, а також за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, вчинене адвокатом.
    За результатами досудового розслідування, прокурором Житомирської області Любомиром Війтовичем 17 вересня 2018 року особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 206-2, чч. 3, 4 ст. 358 КК України.
    Також, прокуратурою області 21 вересня 2018 року подано до суду клопотання про дозвіл на затримання підозрюваної з метою приводу її до суду для обрання запобіжного заходу.
    Жителька міста Києва, 41-річна адвокат, підозрюється у тому, що підробила офіційні документи та, використовуючи підроблені офіційні документи, за попередньою змовою з групою осіб, протиправно заволоділа корпоративними правами та нерухомістю товариства з обмеженою відповідальністю, ринковою вартістю понад 81 млн грн.
    Злочинну діяльність викрито та припинено завдяки спільним професійним діям правоохоронних органів, за оперативного супроводження Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України.  
    Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
    Додатково: санкція суворішої – ст. 206-2, ч. 3 КК України передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
  
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2022