Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2018

У прокуратурі області на семінарі вивчали особливості протидії корупції поза межами кримінального провадження

    У четвер, 27 вересня 2018 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся навчально-методичний семінар на якому розглянули особливості здійснення прокурорських повноважень у сфері протидії корупції поза межами кримінального провадження на сучасному етапі.
    У семінарі взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори місцевих прокуратур, відповідальні за цей напрям роботи.
          Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк у вступному слові наголосила, що на сьогодні питання виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією, та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за вчинення таких діянь є надзвичайно актуальним. І тому прокуратура щодо кожного виявленого факту має діяти виключно професійно та принципово.
    На семінарі виступив начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Віталій Ольховий, який зупинився на таких  питаннях, як повноваження прокурора як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері запобігання корупції у частині внесення подань в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», а також особливостях притягнення до адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, а також щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.
    Також на семінарі розглянули й інші теми, зокрема: актуальні питання при розгляді судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, особливості притягнення до адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю, порушення встановлених законом  обмежень щодо одержання подарунків, з якими виступили прокурори відділу прокуратури області Олександр Сичук та Ірина Толочко.
    Учасники семінару мали змогу не лише поглибити свої професійні знання щодо головних аспектів прокурорської діяльності з протидії корупційним проявам, а й висловити власні думки та обмінятися досвідом.
    Підсумовуючи роботу семінару, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк висловила сподівання, що одержані під час навчально-методичного семінару знання ефективно будуть використані прокурорами у повсякденній практичній діяльності.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2012