Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2019

На Житомирщині прокуратура спільно з правоохоронцями викрила скупників незаконно видобутого бурштину, у яких вилучили 20 кг коштовного каменю (ФОТО)

 
Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення - бурштину на території Овруцького району.
    Органами досудового розслідування встановлено, що незаконно видобутий в Овруцькому районі бурштин, з метою реалізації, доставляли до м. Олевськ,  де обробляли для подальшого продажу.
    У четвер, 10 січня 2019 року, у межах кримінального провадження, під процесуальним керівництвом Коростенської місцевої прокуратури,  працівниками Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України спільно із слідчим управлінням ГУНП в області, проведено санкціонований обшук у приватному домоволодінні, що у м. Олевськ.
    Під час обшуку виявлено облаштований у господарських приміщеннях  підпільний цех з обробки бурштину, де вилучено 20 кг «сонячного» каміння, а також чорнові записи, ваги, калькулятори та інше обладнання для обробки незаконно видобутої корисної копалини. 
    Також вирішується питання про накладення арешту на вилучене під час обшуку майно.
    На даний час у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України, триває досудове розслідування, яке проводить Овруцьке відділення поліції Коростенського відділу поліції ГУНП в області.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2269