Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

На Житомирщині судитимуть учителя за побиття другокласника

    Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спричинення побоїв школяру учителем однієї із загальноосвітніх шкіл міста Малина.
    Наразі місцевою прокуратурою у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 126 (умисне завдання удару, побоїв, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень) КК України затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті.
    У ході досудового розслідування, яке проводив місцевий відділ поліції, установлено, що вчитель іноземної мови під час проведення уроку у другому класі, у присутності інших дітей, завдав побоїв учневі.
    Причиною, яка так розлютила 61-річного «педагога», стала поведінка учня: хлопчик нагнувся підняти свою ручку, яка впала і закотилася під парту. Довго не роздумуючи, учитель схопив дитину за волосся та вдарив у висок.
    Справу розглядатиме Малинський районний суд.
Коростишівська місцева прокуратура здійснюватиме підтримання публічного обвинувачення.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2660