Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

У Коростенській місцевій прокуратурі проблемні питання обговорили на координаційній нараді правоохоронних органів

У Коростенській місцевій прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій підсумували результати роботи місцевих відомств у сфері протидії злочинності та обговорили проблемні питання, які потребують вжиття невідкладних узгоджених заходів щодо попередження та протидії правопорушенням.
На нараді, яка відбулася за участю представника апарату прокуратури Житомирської області - начальника відділу Людмили Палій, взяли участь і виступили керівники Коростенського ВП ГУ Нацполіції, державної установи «Коростенська виправна колонія №71», перший заступник і заступники керівника місцевої прокуратури, прокурори.
Керівник Коростенської місцевої прокуратури Андрій Мамкута, під головуванням якого відбувся захід, у своєму виступі зауважив, що правоохоронними органами міста Коростеня, Коростенського, Овруцького, Олевського, Лугинського та Народицького районів вживалися певні заходи щодо протидії злочинності. Зокрема, у 2019 році утримано тенденцію до зменшення кількості злочинів проти власності.
Разом з цим, з окремих напрямів не досягнуто належної результативності.
«У першу чергу потребують посилення заходи з протидії злочинним проявам на пріоритетних напрямах, зокрема, у сфері бюджетних правовідносин, земле- та лісокористування, охорони природних корисних копалин – протидія незаконному видобуванню бурштину, щодо питань, повязаних з державною і комунальною власністю, а також протидія незаконному обігу наркотичних засобів тощо», - наголосив Очільник місцевої прокуратури Андрій Мамкута.
З детальним аналізом стану криміногенної ситуації в регіоні, визначенням негативних тенденцій та пропозиціями щодо шляхів вирішення проблемних питань на нараді виступив заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Іван Терновий.
У ході обговорення учасниками наради, з метою визначення узгоджених скоординованих заходів, також були висловлені конкретні пропозиції, спрямовані на поліпшення результативності в роботі, підвищення ефективності  з протидії злочинності.
Довідково: відповідно до ч.2 ст. 25 Закону України «Про прокуратуру», керівники місцевих прокуратур,їх перші заступники та заступники, здійснюючи нагляд за додержанням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство, координують діяльність правоохоронних органів відповідного рівня у сфері протидії злочинності. Координаційні повноваження прокурори здійснюють шляхом проведення спільних нарад, створення міжвідомчих робочих груп, а також проведення узгоджених заходів, здійснення аналітичної діяльності.
До територіальної юрисдикції Коростенської місцевої прокуратури належать: місто Коростень, Коростенський, Овруцький, Олевський, Лугинський та Народицький райони.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1930