Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2019

На Житомирщині директорка районної бібліотеки влаштувала свого співмешканця кочегаром та одержала замість нього понад 20 тис грн зарплати у той час, коли він перебував за кордоном

Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого директоркою районної бібліотеки.
У четвер, 13 червня 2019 року, за погодженням із процесуальним прокурором, чиновниці повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
Установлено, що директорка районної бібліотеки прийняла на роботу свого співмешканця на посаду оператора котельні, який числився у штатному розписі протягом півроку - із жовтня 2017 по квітень 2018 роки.
 Однак, як  зясувалося, насправді оператор котельні жодного разу не вийшов на роботу, тому що «кочегарив» на заробітках за кордоном.
 Проте, така обставина не заважала керівнику бібліотеки ставити відмітки в табелі про його фактичну наявність на робочому місці та одержувати замість нього зарплату.
Унаслідок службового підроблення підозрюваною було привласнено   грошових коштів районного бюджету на загальну суму понад 21 тисячу грн.
Викрили протиправні дії чиновниці співробітники Бердичівського МВ УСБ України в області.
У ході досудового розслідування директор бібліотеки звільнилася з посади за власним бужанням.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Ружинське відділення Бердичівського відділу ГУНП в області.
Додатково: санкція суворішої ст. 191, ч. 2, КК України передбачає покарання, зокрема, обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2246