Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

У прокуратурі Житомирщини відбувся семінар, на якому обговорили проблемні питання при використанні прокурорами повноважень, передбачених Законом України «Про запобігання корупції»

   
У пятницю, 21 червня 2019 року, у прокуратурі Житомирської області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Проблемні питання при використанні прокурорами повноважень, передбачених статтями 65-68 Закону України «Про запобігання корупції».
    У семінарі взяли участь заступник прокурора області Роксолана Гребенюк, начальник управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області Лариса Зозуля, керівники місцевих прокуратур, їх заступники та прокурори, відповідальні за даний напрям роботи.
    Відкриваючи навчально-методичний семінар, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк звернула увагу присутніх на проблемні питання, які виникають в роботі органів прокуратури як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції. 
    Заступник прокурора області у своєму виступі детально зупинилася на необхідності внесення прокурорами подань у порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», вжиття заходів представницького характеру з метою відшкодування збитків, завданих державі внаслідок вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень, та скасування нормативно-правових актів, рішень, виданих (прийнятих) внаслідок їх вчинення. Також Роксолана Гребенюк навела з вказаних питань статистичні дані роботи відомства у поточному році.  
    Змістовними та насиченими були виступи працівників відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції, які висвітлили перед працівниками місцевих прокуратур питання щодо особливостей застосування повноважень прокурорами в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», а також щодо вжиття заходів представницького характеру.
    На семінарі також висвітлено проблемні питання, які виникають під час організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції, з чим виступив начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Віталій Ольховий.
    По закінченню виступів учасники семінару взяли активну участь в обговоренні висвітлених питань.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1962