Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Жителю Коростишева, у якого вилучили 2,7 кг канабісу, «світить» від дев’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна

    Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання та розповсюдження місцевим жителем особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу.
    Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 307 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
    У ході досудового розслідування установлено, що 46-річний житель міста Коростишева, за місцем свого проживання виготовляє, зберігає та розповсюджує особливо небезпечний наркотичний засіб.  
    Зокрема, під час санкціонованого обшуку у його помешканні, 15.05.2019 органами правопорядку було виявлено та вилучено 18 поліетиленових зіп-пакетів із рослинною речовиною зеленого кольору, електронні ваги, 10 полімерних пакетів із вмістом сухої подрібненої рослинної маси, схожої на коноплі.
    Відповідно до висновків судових експертів Житомирського НДЕКЦ МВС України, загальна маса вилученого у ході обшуку особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу становить 2, 7 кг.
    Досудове розслідування проводив місцевий відділ поліції.
    Справу розглядатиме Коростишівський районний суд.
    Публічне обвинувачення здійснюватиме Коростишівська місцева прокуратура.
    Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1678