Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

На Житомирщині судитимуть «аграрія», який виростив та виготовив 245 кг канабісу, вартість якого на тіньовому ринку сягає трьох мільйонів гривень

Під процесуальним керівництвом Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно  місцевого жителя, який незаконно посіяв, вирощував, виготовляв та зберігав в особливо великих розмірах заборонену рослину – коноплі.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 307 КК України скеровано до суду для розгляду по суті.
Досудовим розслідуванням установлено, що житель Бердичівського району, 1991 року народження, у лісосмузі, що між селами Маркуші та Кикишівка, налагодив виготовлення наркотичного засобу – канабісу.
 Для цього «аграрій» спорудив приміщення, у якому висушував та подрібнював рослинну сировину. До того ж, виготовляв заборонений наркотичний засіб із власноруч посіяних та вирощених конопель, заради чого навіть жив у курені, стережучи посіви.
У жовтні минулого року працівниками Бердичівського відділу поліції, які й розслідували справу, у своєрідній «наркогуральні» було виявлено та вилучено близько 40 наповнених рослиною мішків. Загальна вага вилученого наркотичного засобу сягнула 245 кг, вартість яких на тіньовому ринку становить близько 3 –х млн грн.
Справу розглядатиме Бердичівський  міськрайонний суд. Публічне обвинувачення здійснюватиме місцева прокуратура.
За таку протиправну діяльність чоловіку, який раніше вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері обігу наркотичних засобів,  загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1924