Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2019

Житель Ємільчинського району, який за 500 гривень та пляшку горілки жорстоко позбавив життя односельчанина, перебуватиме під вартою без визначення розміру грошової застави

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розслідується кримінальне провадженні за фактом скоєння жителем Ємільчинського району умисного вбивства з корисливих мотивів.
Особу підозрюють у протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів, за ознаками злочину, передбаченого п.6      ч. 2 ст. 115 КК України.
Наразі за клопотанням, погодженим із прокуратурою області, ухвалою суду підозрюваному застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру грошової застави.
Трагічна подія у селі Адамове Ємільчинського району сталася 26 серпня цього року, близько 11.00 години. Місцевий житель, 1970 року народження, непрацюючий, прийшов у будинок 83-річного односельчанина, який проживав один, до того ж, мав проблеми зі здоровям, та почав просити грошей. Дідусь сказав, що може дати грошей, але не просто так, а за виконану роботу.
Така відповідь розізлила зловмисника, і він, взявши біля грубки дерев’яне поліно, завдав господарю пять ударів по голові, від яких настала смерть. Після цього підозрюваний обшукав помешкання, та, знайшовши 500 грн і пляшку горілки, забрав їх, будинок замкнув зовні, а сам, докупивши продуктів, холоднокровно пішов додому, де спільно зі своєю дружиною сито пообідали.
Вбивство виявлено лише через тиждень: син, приїхавши черговий раз відвідати батька, не застав його живим.
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1881