Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

На Житомирщині прокуратура повернула до державної власності став Ружинської селищної ради площею понад 244 га вартістю більше 40 млн грн

За результатом розгляду позову Бердичівської місцевої прокуратури рішенням господарського суду Житомирської області припинено право користування земельною ділянкою водного фонду площею 244,68 на території Ружинської селищної ради та зобовязано повернути став до державної власності.
Підставою для позову стало порушення, виявлене місцевою прокуратурою під час опрацювання інформації органів державної влади та контролю.
Установлено, що у 1999 році, під час приватизації державного підприємства, до статутного капіталу новоствореного сільськогосподарського відкритого акціонерного товариства не увійшли водні обєкти, які належать до державної власності та не підлягають приватизації.
Однак акціонерне товариство (згодом реорганізоване у ТДВ) продовжувало протиправно використовувати став площею 244,68 га вартістю понад 40 млн грн, який свого часу, за рішенням сесії Ружинської райради, було надано у постійне користування для риборозведення на промисловій основі державному підприємству ще до початку приватизації та зміни форми власності.
Оскільки товариство є приватним, а не підприємством державної чи комунальної форми власності, воно не має законодавчих підстав набути права постійного користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній чи комунальній власності без встановлення строку.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1789