Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2020

На Житомирщині прокуратура вимагає через суд зобов’язати депутата повернути незаконно отриману матеріальну допомогу

Житомирська місцева прокуратура забезпечуватиме розгляд позовної заяви щодо визнання незаконним рішення Оліївської сільської ради Житомирського району про надання депутату сільської ради матеріальної допомоги на суму 5 тис грн та зобов’язання депутата повернути до бюджету кошти, отримані з порушенням вимог антикорупційного законодавства.
Наразі справу прийнято до провадження Житомирським районним судом.
Йдеться про те, що під час розгляду на сесії сільської ради питання щодо надання матеріальної допомоги місцевим жителям, депутат, який був у списку осіб на отримання такої допомоги, проголосував за прийняття позитивного рішення, не повідомивши сесію про виникнення реального конфлікту інтересів.
Постановою Житомирського районного суду від 04.04.2019 цього депутата визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за ч. 1 ст. 172-7 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу на суму 2 тис грн.
Таким чином, незаконно отримана матеріальна допомога, виділена на підставі рішення органу місцевого самоврядування, прийнятого в умовах реального конфлікту інтересів, має бути повернена до місцевого бюджету. 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1935