Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2020

На Житомирщині постане перед судом міський голова, підозрюваний у спричиненні державі збитків на суму понад 806 тис грн під час ремонту доріг

Коростишівська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно міського голови одного з міст Житомирщини, підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам на суму понад 806 тис грн (ч.2 ст. 367 КК  України).
За даними слідства, посадовець, не перевіривши достовірність внесених відомостей, підписав офіційні документи про вартість виконаних підрядником робіт під час ремонту доріг міських вулиць та акти приймання виконаних робіт, які не відповідали фактичним, оскільки були завищені.
Такими неправомірними діями місцевому бюджету міської об’єднаної територіальної громади завдано збитків на загальну суму 806 518 грн.
Незаконні дії посадової особи викрито за оперативного супроводу УСБУ в області.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Коростишівська місцева прокуратура, досудове розслідування проводив місцевий відділ поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 1969