Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

У Бердичівській місцевій прокуратурі обговорили стан діяльності правоохоронних органів з протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку (ФОТО)

У четвер, 13 лютого 2020 року, керівник Бердичівської місцевої прокуратури Олександр Білошицький провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів міста Бердичева, Андрушівського, Бердичівського, Любарського, Ружинського та Чуднівського районів (підпадають під юрисдикцію місцевої прокуратури), на якій обговорено стан діяльності правоохоронних органів щодо протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку.
  Олександр Білошицький, під головуванням якого відбулася нарада, зазначив, що спільні зусилля правоохоронців сприяли позитивним тенденціям. Зокрема, досягнуто зменшення на 8,5% кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень. На 10,8% знизилося число особливо тяжких та на 24,1% - тяжких злочинів. Суттєво, на 84,4%, зменшилась кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми на території міста Бердичева.
Разом з тим, головні акценти у виступі керівника місцевої прокуратури стосувалися проблемних питань: посилення протидії корупційним схемам у бюджетній сфері, розкриття кримінальних правопорушень у земельній сфері, а також злочинів проти довкілля, за фактами незаконних порубок лісу.
Потребує активізації робота з викриття та протидії незаконній організації грального бізнесу, функціонуванню нелегальних автозаправних станцій. Необхідно зосередити спільні зусилля для посилення протидії скоєнню кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту та  збутом наркотичних засобів.
На нараді виступили заступники керівника місцевої прокуратури Сергій Сивак та Іван Бирко, які детальніше висвітлили негативні тенденції і можливі шляхи їх виправлення.
Підсумовуючи роботу координаційної наради, Олександр Білошицький наголосив, що подолання наявних проблемних питань потребує вжиття спільних консолідованих зусиль, а тому кожний має переосмислити своє ставлення до завдань, визначити чітку мотивацію для досягнення конкретних результатів роботи.
За результатами координаційної наради розроблено заходи скоординованих дій, направлених на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю.
 
Прокуратура Житомирщини: Тwitter   Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 2363